Monday, May 30, 2011

Back to Nature Camp, Pontian 27-29 Mei 2011


Alhamdulillah, Kem Cuti Sekolah - Back 2 Nature Camp (B2N) telah diadakan di Homestay Dr Razali di Gunung Pulai (2) selama 21/2 hari. Perkhemahan ini diisi dengan pelbagai aktiviti bertujuan membentuk jatidiri remaja seperti trekking hutan, explorace, belajar menyembelih ayam dan lain-lain. Ianya diselangi dengan ceramah-ceramah motivasi untuk membina kekuatan rohani para peserta.

Tahniah diucapkan kepada semua peserta. Walaupun cuma disertai oleh 18 orang remaja, tapi kami yakin mereka akan mencetus dan mengerakkan ramai lagi rakan sebaya di sekolah dan tempat masing-masing. Ramai lagi yang ingin sertai, tetapi terhalang dengan kelas tambahan PMR dan SPM disekolah masing-masing.

Jazakumullahukhairan kepada kem komandan- Aiman Zain, para motivator- Cikgu Amran, Ustaz Rozamli dan saudara Za'i Kandar, fasilitator- saudara Ihsan (INTEC), Afiq (IKIP), Muaz Roslan (UIA), Al Yazid dan Nazrul (UTM). Juga Ustazah Mariah dan Ustaz Suhaimi yang menguruskan makanan dan tak lupa cikgu2 yang menguruskan pengangkutan kami.

Jazakumulullah kepada para penderma. Moga sumbangan kalian akan diganjari berlipat kali ganda oleh Allah.

Program remaja IKRAMTeens Pontian seterusnya akan tertumpu di kawasan dan sekolah para peserta B2N iaitu di Masjid Rimba Terjun, SMK Maahad, SDAHA dan SMK Penggawa Barat. InsyaAllah.

Ada 4 lagi album gambar dalam pautan facebook kami

No comments:

Post a Comment